Geboorte
Wat kan je van de kraamzorg verwachten? Tijdens een bevalling thuis of in het ziekenhuis ondersteun ik jou, je partner en de verloskundige. Wanneer de eerste tekenen van de bevalling zich aandienen bel je de verloskundige en mij zodat ik me kan voorbereiden en op het juiste moment bij de bevalling kan zijn.
Na de bevalling blijf ik nog een aantal uur, om:
1 de eerste keer voeding te geven,
2 de kraamvrouw te douchen
3 voorlichting te geven
dit zodat jullie met vertrouwen de eerste uren in gaan als gezin.
Kraamperiode
De kraamzorgperiode is een hele bijzondere tijd, waarin je vooral moet doen wat goed voelt en waarin jullie je baby moeten leren kennen. Ik zal je daarin ondersteunen door het zorgen voor rust en zal veel kennis overdragen en jullie voorlichten. Daarnaast is ook het herstel van de zwangerschap en bevalling is belangrijk.
De kraamzorguren worden verdeeld over 8 kraamdagen. Mocht er meer zorg nodig zijn, dan kan ik met de verloskundige overleggen. De kraamtijd kan eventueel met extra zorguren verlengd worden naar maximaal 10 dagen. Het aantal kraamzorguren gaat volgens het landelijk indicatie protocol (LIP).
Kwaliteit
Ik als kraamverzorgster zorg ervoor dat ik continue bijscholing krijg zodat ik op de hoogte ben van de nieuwste ontwikkelingen en mijn vaardigheden onderhoud. Dit doe ik via Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) en dat wordt ook geregistreerd.
Ik heb mijn diploma’s voor EHBO en reanimatie, om deze te behouden, worden ze elke 2 jaar worden herhaald.
Verder volg ik borstvoedingscursussen en Dunstan babytaal om signalen van pasgeboren baby’s beter te herkennen.
Ik heb een HKZ bedrijfsregistratie en ik voldoe aan de wettelijke eisen van Wkkgz en Wtza.
Heb je interesse en wil je weten hoe het verders zou kunnen verlopen, klik hier. Heb je nog vragen, ik beantwoord ze graag. Stuur een berichtje naar info@kraamzorgpeet.nl.